Elektromos láncos emelő

 

 

Az elektromos láncos emelő a terhek függőleges irányú emelésére, süllyesztésére, valamint haladóművet használva az árú vízszintes irányú mozgatására használható.

Az összes elektromos láncos emelő függesztő lapos vagy horgos felfüggesztéssel és kézi és elektromos haladóművel is elérhető.
Egy vagy két emelési sebességes kivitelek közül választhat emelők széles választéka 125kg-12500kg ig. Közvetlen, vagy 24 V-os vezérléssel egy – két láncágas változatban

 

Extrák nagy választéka, mint pl.

  • Elektromos végállás – kapcsoló, hajtómű végállás kapcsoló
  •  Állítható felső és alsó elektromos végállás kapcsoló
  • A kezelőn Vész – stop kapcsolóval
  • Galvanikusan horganyzott RUD teherlánc
  • Egy vagy két emelési sebességgel
  • Standard 3 m-es emelési magasság , választható emelési magassággal
  • Nagyméretű lánctároló
  • IP 54 védelem – „F” szigetelési osztály
  • 230V vagy 400 V üzemi feszültség, 3 fázis

 

            

 

 

Az elektromos láncos emelőt csak a daruk és függesztékek kezelésére vonatkozóan, a nemzeti előírások szerint, megfelelően képzett kezelőszemélyzet kezelheti.
Az üzemeltető köteles az arra fel nem hatalmazott személyek számára megtiltani az elektromos emelő kezelését.

Az elektromos láncos emelő üzemeltetése során tilos túllépni a maximálisan megengedett bekapcsolási időtartamot és kapcsolási számot.

Az elektromos láncos emelő nem használható nagyon alacsony és nagyon magas környezeti hőmérsékletű, nagy páratartalmú, vagy vegyi anyagokkal telített környezetben.
Speciális körülmények között kívánja használni,kérjen tanácsot. Extrém hőmérsékletnek számít a -10°C alatti vagy +40°C feletti hőmérséklet, a 90%-t meghaladó páratartalom, a magas sav-, só- és vegyi anyag koncentráció.Szabadban való üzemeltetés esetén az emelőt egy tetővel védeni kell pl: eső.

 

Az üzemeltető az érvényes Emelőgép Biztonsági Szabályzat (47/1999 GM.) szerint köteles gondoskodni a teherfelvevő eszközök időszakos vizsgálatról.

A szerkezeti, valamint a fővizsgálatok módjára és gyakoriságára az emelőeszközre, – fajtára/típusra – vonatkozó nemzeti szabványt vagy a gyártó utasításának rendelkezéseit kell figyelembe venni.
Az üzemeltető az időszakos vizsgálatok eredményeit köteles figyelembe venni és a szükséges intézkedéseket megtenni.