Textil emelőeszközök, körkötelek

 

Töltse le aktuális SIP katalógusunk
“Textil emelőeszközök” fejezetét!

A felhasználó számára előnyt jelent a textil körkötelek és emelő hevederek alkalmazásakor a csekély önsúly és, hogy a terhet anyagkímélő módon lehet felfüggeszteni, emelni.

A füles emelő hevederek és körkötelek névleges teherbírását az európai szabványban meghatározott különböző színnel jelölik. A felhasználó számára ez plusz biztonságot jelent a teherbírás hozzárendelésekor.Az összes 10.000 kg feletti névleges teherbírás színjelölése narancssárga.

A textil emelő hevederekkel és körkötelekkel történő felfüggesztéskor figyelembe kell venni a teher felületi minőségét és éleit, mivel az éles sarkok veszélyesek lehetnek, és megsérthetik a függesztéket.

 

Mit jelent az éles él?

 

Amennyiben az élek élesek, vagy a teher durva felületű a textil függesztéket megfelelő kopásvédővel, él védelemmel kell ellátni, pl. Flexibilis NoCut® tömlővel, vagy NoCut® pad alkalmazásával.

 

Beispielbild für textile Anschlagmittel

 

SpanSet NoCut® sokoldalú VÁGÁSVÉDELEM:

SpanSet körkötél, füles emelőheveder, változatok:

 

  • Liftfix: normál alap változat kedvező áron, teherbírás 1 -100 tonna.
  • SupraPlus: négyszeres védelem hagyományos körkötelekhez képest, kopás ellen egyedülálló borda erősítéssel, teherbírás 0,5 -8 tonna. Lapos kialakítás, alacsonyabb költségek a csekélyebb kopás miatt. A SpanSet cég aSupraPlus körkötelekhez egy új címkét fejlesztett ki, melynek sokkal hosszabb az élettartama, és megakadályozza, hogy a terméket a címke károsodása miatt idő előtt kelljen leselejtezni.
  • Twintex: kamrás rendszerrel dupla huzattal, elcsúszás ellen a SpanSet kifejlesztette a belső és külső huzat eltolódásának biztos ellenszerét. Teherbírás 0,5 -8 tonna
  • MagnumPlus: a legnehezebb súly se jelentsen gondot, teherbírás 100 tonnáig (igény szerint akár 300 tonna), hasznos hosszúság 60 méterig. Ebbe a súlykategóriába tartozó terheket eddig csak a legnehezebb lánc- és kötél függesztékekkel lehetett mozgatni. A MagnumPlus pehelysúlyt képvisel.
  • Magnum-X: a tömlőburkolat 50% -kal keskenyebb, mint más átlagos körkötelek esetén, azonos teherbírással, ezáltal önsúly is csekély. Teherbírás 5 -450 tonna. Olvasható RFID-Chip az azonosítás érdekében.
  • Magnum-X Smart változatoknál sérülés esetén látható sárga színjelölés, cserélhető külső huzat, a legtöbb esetben a sérült rész javítható és a körkötél tovább használható.
  • Joker horog: a joker horog egy biztonsági adapter (ASH), melyet egyszerűen be lehet fűzni a körkötelekbe vagy az emelő hevederekbe, szerszám használata nélkül, így kialakítva egy függesztéket a helyszínen, majd be lehet akasztani a teher felfüggesztési pontjaiba. Teherbírási színjelölése megegyezik a textil emelőeszközök szín jelölésével.

Az üzemeltető az érvényes Emelőgép Biztonsági Szabályzat (47/1999 GM.) szerint köteles gondoskodni a teherfelvevő eszközök időszakos vizsgálatról.
A szerkezeti, valamint a fővizsgálatok módjára és gyakoriságára az emelőeszközre, – fajtára/típusra – vonatkozó nemzeti szabványt vagy a gyártó utasításának rendelkezéseit kell figyelembe venni.
Az üzemeltető az időszakos vizsgálatok eredményeit köteles figyelembe venni és a szükséges intézkedéseket megtenni.

 

Használják ki az általunk kínált szolgáltatásokat!

 

 

Töltse le aktuális SIP katalógusunk
“Textil emelőeszközök” fejezetét!